• Объявления

    • Nareco

      ՈՒՇԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆ   19.11.2015

      Հարգելի ֆորումականներ, ֆորումը այսուհետ ենթարկվելու է ԽԻՍՏ ՄՈԴԵՐԱՎՈՐՄԱՆ: Դադարեցնում ենք  1. անիմաստ (SPAM) գրառումները, այսինքն այն «կարծիքները», որոնք կարող են բաղկացած լինել ընդամենը մեկ կամ մի քանի նշանից, սմայլներից, որոնք ուղղակի արտահայտում են համաձայնության կամ անհամաձայնության նշան: 2. CAPS LOCK-ով գրված անխտիր բոլոր գրառումները: 3. հայհոյական-վիրավորական բոլոր պիտակավորումները, կետիկներով քողարկված հայհոյանքները, փողոցաժարգոնային բառապաշարը: 4. հասարակա-քաղաքական թեմաների քննարկումներում պահպանում ենք փոխադարձ հարգանք զրուցակցի, բանավիճողի հետ Ողջունում ենք 1. Հայալեզու գրառումը գրում ենք հայատառ, ռուսալեզուն՝ ռուսատառ և այլն, այսօր այդ հնարավորությունը արդեն կա, եթե նախկինում ըմբռնումով էինք մոտենում այս հարցին, ապա շատ մոտ ապագայում ֆորումում չի թույլատրվելու լատինատառ հայերեն, լատինատառ ռուսերեն օգտագործել: Ժամանակն է անցնել շփման որակյալ ավելի բարձր մակարդակի: 2. Բոլոր այն գրառումները, որոնք իրենցից իրոք արժեք ու իմաստ են ներկայացնում և հետաքրքրացնում են մեր ֆորումը:  
Figo

Возрождение чемпионата СССР. Уход от утопии.

О возможном участии в первенстве или Кубке СНГ   80 голосов

  1. 1. Нужно ли это армянским клубам и поспособствует ли развитию нашего футбола ?

    • Да.
      38
    • Нет.
      31
    • Затрудняюсь ответить.
      9

Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь для голосования в опросе.

366 сообщений в этой теме

Вот что сегодня сказал глава влиятельного российского "Газпрома" по этому поводу.

Алексей Миллер: «Мы могли бы разыгрывать чемпионат СНГ по футболу»

Председатель правления ОАО «Газпром» Алексей Миллер рассказал о встрече с главным тренером «Зенита» Лучано Спаллетти, а также прокомментировал информацию о намерении клуба сняться с чемпионата России.

— Это правда, что «Зенит» может сняться с чемпионата России?


— Очень-очень многие считают, что мы могли бы разыгрывать чемпионат СНГ по футболу, и я также являюсь убежденным сторонником этой идеи. Если настанет час создавать новый чемпионат, то мы будем действовать и делать обдуманные шаги только согласованно с людьми, которые поддерживают цель — создать чемпионат по футболу стран Содружества. Такой разговор на днях состоялся, так что ответ положительный — может быть и будем играть в другом чемпионате.

Идея замечательная. Надеюсь, рано или поздно это свершится. И это послужит развитию армянского футбола. Конечно, в нынешнем виде ни один наш клуб на выступления в таких соревнованиях не тянет. Но стимулом для вкладывания денег послужит. Что делать остальным клубам кроме того, кто получит от Армении право на высшую лигу? Вешаться. А если серьезно, может для них создадут подобие первой и второй лиг союзных времен. Тогда скажем Улисс, Гандзасар и остальные начнут эдак с третьего дивизиона)))

Изменено пользователем Rafael

6

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Сейчас в Высших лигах чемпионатов 12-и стран бывшего СНГ (считая и страны ГУАМ) выступают 145 команд. Если будет создана лига с 20-ю командами, то все равно нужно будет создать еще лиг. Но врядли все команды скажем там из Таджикистана или Киргизиии захотят участвовать в подобном чемпионате, потому что им трудно будет найти деньги на перелеты. Но можно набрать 95 хороших команд, а остальные пускай играют внациональных лигах, победители которых будут попадать, скажем, в Третий дивизион.

Высшая лига - 20 команд.

Первый дивизион - 25 команд

Второй дивизион - 25 команд

Третий дивизион - 25 команд

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Сейчас в Высших лигах чемпионатов 12-и стран бывшего СНГ (считая и страны ГУАМ) выступают 145 команд. Если будет создана лига с 20-ю командами, то все равно нужно будет создать еще лиг. Но врядли все команды скажем там из Таджикистана или Киргизиии захотят участвовать в подобном чемпионате, потому что им трудно будет найти деньги на перелеты. Но можно набрать 95 хороших команд, а остальные пускай играют внациональных лигах, победители которых будут попадать, скажем, в Третий дивизион. Высшая лига - 20 команд. Первый дивизион - 25 команд Второй дивизион - 25 команд Третий дивизион - 25 команд

выглядит как мечта,спасение,единственное лекарство от излечение нашей "отличной" внутрефутбольной атмосферы..

1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

եթե նման բան լինի, սկզբի 1-2 տարին կհիշեցնի 90-ական թվերը, լրիվ քաոս կլինի մինչև ջոկենք ով ում բարեկամնա, սրա առավելությունը էն կլինի, որ մեր տղերքը լեգիոներ չեն համարվի ու ավելի հեշտությամբ կարան խաղան նաև մյուս թիմերում, բայց ես կողմ կլինեմ մենակ էն դեպքում եթե Հայաստանը 2 թիմ ներկայացնի :) կամ գոնե ուս ուսի տանք 2 թիմ պահենք, որտև մեկ թիմով հաստատ հավաքականին չենք կարա մատակարարենք, իսկ որ ներքին առաջնությունը լյուբիտելների շաբաթ-կիրակին անցկացնելու միջոց չդառնա կարելի կլիներ, որ ամեն երկրի գավաթը առանձին խաղարկվեր ու գավաթակիր թիմը Եվրոպայում արևի երես տենար

շատ անիրական պրոեկտ եմ սա համարում, բայց դե կդզեր Շախտյոր, Կիև, Զենիթ ԲԿՄԱ, Անժի, Սպարտակ, Լոկո, Կուբանի պես թիմերի մեջ Արարատ-փյունիկ դերբի լիներ :D

Изменено пользователем SARGIS 88

2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ուտոպիա ա, ՈՒԵՖԱն երբեք չի թողնի նման բան

3

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Известный российский специалист Анатолий Бышовец выразил свое отношение к идее создания чемпионата СНГ, о которой сегодня высказался председатель правления ОАО "Газпром" Алексей Миллер, заметив: для этого потребуется приложить большие организационные усилия.

- Эта идея не нова. Я не думаю, что ее можно связывать с тем, что происходит сегодня. Это не избавит "Зенит" от проблем поведения болельщиков и качества игры. Мы имеем перед глазами пример КХЛ и сделать что-то подобное возможно и в футболе. Но для этого потребуются большие усилия в организационном плане. Думаю, что украинский футбол и частично белорусский способны сделать общий чемпионат более напряженным, - отметил Бышовец.

- А есть ли на ваш взгляд заинтересованность в этом у российских клубов?

- У нас есть шесть-семь равноценных команды, а все остальные имеют определенные проблемы - в организации, в структуре, с финансами. Конечно, появление таких команд, как киевское "Динамо", БАТЭ, "Металлист", "Днепр" и других сделает чемпионат намного напряженнее, и его уровень будет намного выше. Но для этого надо проделать большую работу. А потом желание Миллера, это не желание украинской или белорусской футбольной федераций. В целом если говорить об СНГ, то по-настоящему конкурентоспособными выглядят пока только клубы Украины, а скажем, команды из Прибалтики и Закавказья пока до нужного уровня не дотягивают.

1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Ուտոպիա ա, ՈՒԵՖԱն երբեք չի թողնի նման բան

ընդհակառակը Հովիկ ջան, Պլատինին մի քանի անգամ արդեն հայտնելա նմանատիպ մտքեր, օրինակ անցած տարի իրա նման բան ասելուց հետո մի անգամից սկսվեցին Հայական թիմերից մեկի ՖՆԼ տեղափոխվելու ասեկոսեները

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Для многих команд участие в кубках уефа было финансовым спасением,из за этого многие страны снг откажутся от этой идеи.

2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Сперва на форуме надо спросить - кто за то,чтобы ,,потерять,, сборную Армении?!

УЕФА может дать право создать чемпионат СНГ,но маловероятно,что даст

в тоже время иметь отдельные сборные.

Если даже УЕФА даст иметь общий чемпионат и сборные,то в таком случае

в общий чемпионат не попадут Прибалтика,Грузия (политические взгляды)

и страны члены АКФ (туркмены,узбеки,киргизы и таджики).

Кто остался - Беларусь,БАТЕ?а ему это надо? Он в год имеет от УЕФА

до 10 млн евро.Общий чемпионат,такой суммы прибыли не даст.

Украина?Шахтёр крепко подумает,чем согласится отказаться от Лиги Чемпионов.

Клубы Армении я уверен,через 2-3 года смогут выйти в групповой,

хотя бы Лиги Европы.Тем более в УЕФА очень хотят,чтобы чемпионы

ряда стран,всё таки были заиграны в Лиг Европа хотя бы в груповой её стадии.

5

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

не нравится идея, опять сопли о совковом чемпионате и варения в собственном соку. вон пусть братья-славяне организуют а мы посмторим, если понравится - примкнём.

1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

liga che, bayc evragavatneri tarberakov karelia anckacnel, hashvi areq vor SNG-ic evragavatnerin garnany 2-3 tim haziv dzgen, et el kara chlini, karelia martin sksel mayisin verjacnel, hastat mec hetaqrqrutyun karajacni

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

По моему мнению, изначально мертворожденный проект.

Особенно умиляет этот Миллер

Сначала нелепые истерики по поводу перехода в укр. чемпионат. Кому он там нужен, и что из себя представляет "Зенит" вне Питера.

Потом в том же воспаленном мозгу (так и хочется сказать имперского "Газпрома") новая идея - чемпионат стран Содружества. Кто же мешал всемогущему Газпрому помочь организовать КУбок СНГ, который уже превратился в любительский турнир. Причем эта идея давно бродила именно в России (империю вернули, гимн вернули, осталось чемп СССрР возродить) и вновь вылезла на поверхность только тогда, когда "Зениту" наступили на хвост". В напряженом графике выкроить время на отдельный турнир, или отменить Премьер-Лиги Росси и Украины, обрезав возможности для как минимум десятка клубов, которые вкладывают деньги, чтобы чего-то добиваться в нац. первенствах. Плюс, как правильно заметил Ереван, отсутствие пропуска в Еврокубки при таких раскладах, не добавляет радости остальным странам при таком раскладе.

Плюс проблема перелетов. Помню как в свое время плавили "Луч-Энергию" из российской вышки. А если завтра выйдет "СКА-Энергия" в вышку и например львовские "Карпаты" наберут свою силу. Вы представляете перелет ЛЬвов-Хабаровск с энным количеством пересадок. Кому это надо?

Другое дело какой-то элитарный турнир на 6-8 команд. В один круг, в зимнее межсезонье. Не более того. Стоящих клубов во всем СНГ можно пересчитать на пальцах двух рук. Остальные имеют довольно посредственный уровень. И не захотят из статуса местных царьков переходить в ккую второсортную 2-ю лигу . Но никак не Чемпионат СНГ.

4

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Բալկաններումել Բալկանյան լիգա ստեղծելու մասինա ակտիվ քննարկվում, 90-ականներին հարավսլավները իրար մեջ, սովետի ժողովուրդները իրար մեջ իրար տվին, սպանին, ավիրին, թշնամացան... հիմաել նոստալգիա են զգում էն թվերի համար :)

2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
liga che, bayc evragavatneri tarberakov karelia anckacnel, hashvi areq vor SNG-ic evragavatnerin garnany 2-3 tim haziv dzgen, et el kara chlini, karelia martin sksel mayisin verjacnel, hastat mec hetaqrqrutyun karajacni

Inche haziv dzqen? Arden 2 tim garnan hamar dzqel en - Anzhi Rubin el chem asum vor

Zenitnel kmtni evrogarun.

Inch kapvaca martin sksel - russnere 11 tur petke anckacnen garnane iranc arachnutunum

3 tur Kubok Rossii unen - ev aid patcharov erkaracrel en arachnutune minch 26.05.2013

El vortexic or gtnen?

1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

"նախընտրում եմ գյուղում լինել առաջինը, քան երկրորդը քաղաքում" - Հուլիոս Կեսար

էս տրամաբանությամբ կարելիա հիմիվանից սպիսատ անել Բատեյին ու Շերիֆին, բացառությունա մենակ Շախտյորը ով թքած ունի թե ում դեմա խաղում` Վոլինի թե Յուվենտուսի ու իրա համար ավելի ուժեղ մրցակիցները ավելի շատ ու թանկ տոմսեր ծախելու լավ առիթ կլինեն, բայց սա բացառությունա, իսկ մեր դեպքում լրիվ խաչ կքաշենք ազգային հավաքականի վրա

3

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Inche haziv dzqen? Arden 2 tim garnan hamar dzqel en - Anzhi Rubin el chem asum vor Zenitnel kmtni evrogarun. Inch kapvaca martin sksel - russnere 11 tur petke anckacnen garnane iranc arachnutunum 3 tur Kubok Rossii unen - ev aid patcharov erkaracrel en arachnutune minch 26.05.2013 El vortexic or gtnen?

minchev mart der play-off mi pul ka, orinak ancac u naxancac tari qani tim er minchev mart dzgel?

de arajnutyuny karan harmaracnen et mrcasharin

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
minchev mart der play-off mi pul ka, orinak ancac u naxancac tari qani tim er minchev mart dzgel? de arajnutyuny karan harmaracnen et mrcasharin

Hovik dzhan - es tenum qo tariqe, du Soveti vaxt futbol ches tesel?

Havata mec exporet qo BAXTE SHATA BEREL!!

Du ches tesel voncen Ukrainakan tmere irar miavor bazanel.

Google mech dir poisk - enqan hin ,,varpetneri,, hishoxutunner kkartas

te vonc ukrainakan tmere miavornerein tali Dinamo Kievin.

Veradarnanq ait zamanaknerin?

4

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Hovik dzhan - es tenum qo tariqe, du Soveti vaxt futbol ches tesel? Havata mec exporet qo BAXTE SHATA BEREL!! Du ches tesel voncen Ukrainakan tmere irar miavor bazanel. Google mech dir poisk - enqan hin ,,varpetneri,, hishoxutunner kkartas te vonc ukrainakan tmere miavornerein tali Dinamo Kievin. Veradarnanq ait zamanaknerin?

che, baxt chi vichakvel ditel, es ligayin dem em, aysinqn azgayin arajnutyuny petqa mna, bayc mer akumbnery mijazgayin xaxeri shat mec pakas unen, u et bacy karelia lracel aydpisi mrcasharerov

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

naxkin XSHM erkrneri michev yndanur mrcashary kazmakerpely grete anhnara(chishta APH i gavaty ka,bayc et futbol chi,kapikutyuna)

bayc karan asenq vraciqi het inchvor hetaqrqir ban mtacen(pribaltnery voncen anum)

karan asenq hulis amsin xaxer xaxan U-17,19,21 havaqakannery,baci et timery asenq 1 in texy iranc 1 ini,2 rdy 2 rdi u tenc sharunak

u mihat mer mot mihat Vrastanum

1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
che, baxt chi vichakvel ditel, es ligayin dem em, aysinqn azgayin arajnutyuny petqa mna, bayc mer akumbnery mijazgayin xaxeri shat mec pakas unen, u et bacy karelia lracel aydpisi mrcasharerov

Dra hamar,petka mer nerqin arachnutian makardake barcracnel.

Ev porcel aveli hadzox handes gal evrogavatnerum.

Uxaki mer biznesmennere im karciqov,miqich vaxum en

mec gumar nerdnel akumbneri mech.

2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Dra hamar,petka mer nerqin arachnutian makardake barcracnel. Ev porcel aveli hadzox handes gal evrogavatnerum. Uxaki mer biznesmennere im karciqov,miqich vaxum en mec gumar nerdnel akumbneri mech.

iharke petqa ujexacnel, bayc arajnutyun ujexacnelu naxadryalner es vor chem tesnum, arden havaqakani glxavor marzichna asum, vor arajnutyuny chapanish chi, u sxal chi asum, mer mot 100 hat gol xpoxy Rusastani perdivum kara chamrapndvi, isk nman mrcasharery lav xtan kara handisana futbolistneri karoxutyunnery cuyc talu hamar

2

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ancamb es dem em es mtqin, asenq himikva SNG-i kuboki nman mi ban lini, azat jamanak, pererivnerin, kam chempionneri ligayi nman shabatva [email protected] tarin 7-8 xax, trnelov, u vor xaxan asenq erkrneri [email protected], kam 2-rd texer, ed urish ban,

bayc Hayastani arajnutyan timerin gorcuxel inch vor kaskaceli "SNG-i arajnutyun", [email protected] itogum puchika u qaxaqakan entateqst uni @[email protected], tarva mej 35-40 xax mec finansakan caxser , vorosh mardkanc shaheri hamara arvum u + rusakan "nshanavor" mrcavarakan principnerova xaxacvelu, karcum em imast chuni u vnasic baci ogut chi beri mer futbolin

1

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

[email protected] merav, arachnutyunnel [email protected]

Ete daje uzenqel chenq kara masnakcenq. Soveti jamanak legioner gaxapar chkar, amen [email protected] iranov xaghumer. Hima rusakan, ukriankan ujer [email protected] 60-150milion byuje unen ujer legionerner karan beren.

Mer mot ova tarekan tekuz 30milion nerdnelu timi pahi? Isk aranc lurj gumari lavaguyn depqum Volgayi kargi tim kunenanq.

4

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
[email protected] merav, arachnutyunnel [email protected] Ete daje uzenqel chenq kara masnakcenq. Soveti jamanak legioner gaxapar chkar, amen [email protected] iranov xaghumer. Hima rusakan, ukriankan ujer [email protected] 60-150milion byuje unen ujer legionerner karan beren. Mer mot ova tarekan tekuz 30milion nerdnelu timi pahi? Isk aranc lurj gumari lavaguyn depqum Volgayi kargi tim kunenanq.

es chem havatum vor tenc ban lini(chnayac es temperov vor gnanq darnaluenq Rusastani aftanomyaneric meky),bayc ete nmanatip ban lini shat hangist karanq barcraguyn xmbum tim unenanq(et klini mer azgayin havaqakany hin u bari Ararat anvanmamb gumarac miqani klasni legyoner)

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
es chem havatum vor tenc ban lini(chnayac es temperov vor gnanq darnaluenq Rusastani aftanomyaneric meky),bayc ete nmanatip ban lini shat hangist karanq barcraguyn xmbum tim unenanq(et klini mer azgayin havaqakany hin u bari Ararat anvanmamb gumarac miqani klasni legyoner)

Klassni [email protected] arji minimum 5milion evro.

Aveli karevor harceri hamar gumar chen nerdnum, ova edqan talu mi gndak tshmoshor Ararat berelu hamar?

Rusneri u xagholneri [email protected] taq texica galis, gazi, nafti u a&uxi hanqeri [email protected] sax.

Изменено пользователем FCHAYQ

0

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!


Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.


Войти сейчас